Ahornpropeller
Pensel
Opbevaringsglas
Evt. skolelim, hvis du vil lime vingerne på grene
(Annonce for Reima)
Regn behøver slet ikke være nogen hindring for at komme ud i naturen og gå på jagt efter kreative materialer. Og herhjemme har vi fundet ud af, at ahorn-propeller faktisk ligner fe-vinger til forveksling. Derfor fandt vi på en leg med, at vi skulle ud og samle fe-vinger - det er feernes babyvinger, som de smider, inden de får de rigtige vinger. Og samler man et glas med mindst 30 vinger, bringer det held at have stående på værelset.
Det var et voldsomt regnvejr i weekenden, og så var det heldigt, at vi kunne klæde os godt på i kvalitetsregntøj og gummistøvler fra Reima. I deres nye kollektion har de smukke striber og mønstre på regntøjet den fineste sydvest (regnhat), som gjorde Albert helt kampklar mod regnen. Det er rart at vide, at alt regntøj og alle gummistøvler fra Reima er PVC-frit, så man undgår skadelige ftalater, som der ellers kan være i noget regntøj. Husk at være obs på det, når du køber regntøj.
Se Reimas udvalg af regntøj her
Jeg vidste, at der er et ahorntræ ret tæt på, hvor vi bor, og vi drog ud for at finde det. Og der lå rigtig nok mange fe-vinger (ahornpropeller med frøene i) i skovbunden under træet. Da vi havde fundet nok, blev børnene lokket af en kæmpestor vandpyt. Der blev taget tilløb, så det kunne give et ordentligt plask, når de landede i vandet. Igen var det godt, at børnene var klædt på fra top til tå i regntøj og gummistøvler fra Reima, så de bare kunne slå sig løs og lege i vandet.
Da vi kom hjem skulle de våde fe-vinger tørre en halv times tid. Herefter malede vi dem i flotte farver med vandfarve. Vi brugte en lille tube med hvid pigmentmaling, som ofte følger med vandfarve, og blandede i farverne. Det gør, at vandfarven bliver mere maling-agtig. Du kan også sagtens bruge akrylmaling, hvis ikke du har hvid pigment.
Min datter Agnes fandt ud af, at det var smart at male hele klasen med fe-vinger på én gang. Så gik det lidt hurtigere og det blev super flot, når vi duppede forskellige farver på.
Efter en times tid var vingerne tørre, og vi fandt et fint opbevaringsglas at putte dem i. Vi gav glasset en lille etikette, hvor der stod “Fe-vinger” på.
Det blev også til lidt andre kreaprojekter med vingerne. I kan f.eks. også finde grene i naturen og lime vingerne på, så de ligner guldsmede. Vi brugte almindelig skolelim til at lime dem på med. Det skal lige tørre en times tid, og det er nemmest at få dem til at sidde fast, hvis du ikke knækker propellen over.
Historien om fe-vingerne går i sin enkelthed ud på, at fortælle børnene, at når feer er små, så skifter de vinger. Hvis man kan samle et glas med mindst 30 baby-vinger i flotte farver, så bringer det held at have sådan et glas stående på værelset.
Jeg har selv skrevet en længere historie, om Julie, der med sin mormor går på jagt efter fe-vinger. Du kan helt gratis printe historien ud og læse den højt for dine børn, inden I går ud for at finde vingerne. Det vil måske gøre det hele endnu mere eventyrligt.