Ingredienser:
225 g blød smør
200g sukker
175g ahornsirup (eller anden sirup med smag)
1 æggeblomme
½ tsk salt
375-400g hvedemel (tag lidt af gangen)
1 pose bolcher uden - fyld, f.eks kongen af danmark
Store og små udstikkere
Vi har fået de fineste billeder af Lina Vinding Holm-Mortensen fra den dag hun og hendes datter lavede disse fine småkager. Det er knuste bolsjer i mange forskellige farver, der er fyldt ind i udstikkede småkager.
Lav småkagedejen og stil den på køl (Se opskriften i bunden af denne artikel)
Find den tunge kødhammer eller kagerullen frem og kom bolsjerne i en frysepose. Så er det ellers bare med at hamre løs uden at ramme fingrene.
Rul dejen ud og stik ud med hjerter, stjerner, juletræer, og hvad du ellers har. Læg dem på en bageplade og find nu mindre udstikkere og lav små prikker (evt. med Sugerør) eller hjerter og hvad, du nu har.
Fyld nu bolsjerne i, mens kagerne står på bagepladen og bag dem efter opskriftens anvisninger (se nedenfor).
225 g blød smør
200g sukker
175g ahornsirup (eller anden sirup med smag)
1 æggeblomme
½ tsk salt
375-400g hvedemel (tag lidt af gangen)
1 pose bolsjer udem fyld, f.eks kongen af danmark
Pisk det bløde smør, sukker og sirup sammen til en luftig masse. Tilsæt æggeblommen og pisk godt. Hæld mel og salt i en si og tilsæt det. Ælt dejen godt sammen, og sæt den i køleskabet 1 time.
Rul dejen ud på et meldækket bord og stik småkagerne ud. Stik huller i småkagerne, hvor du vil have bolchemassen, det behøver ikke være samme form som småkage. Kom lidt bolsjer i en pose og knus dem, f.eks med kagerullen. Kom lidt bolsjesmulder i hullet og bag kagerne ved 175 grader, almindelig ovn i ca 10 minutter. Lad dem køle helt af, inden du flytter på dem fra bagepladen.